Webshop • Gespecialiseerd in biologisch textiel • Beddengoed • Keukentextiel • Badgoed • Woontextiel • Tassen • Stoffen • Fournituren

Onze Merken

We zijn zeer kritisch voordat we een product of stof in ons assortiment opnemen. We willen zeker weten dat het is gemaakt met zorg voor mens en milieu. Daarom vragen we naar GOTS-certificaten (bewijs dat de stof volgens strikte regels is geproduceerd, ga voor meer informatie naar de GOTS website) bij de stoffen en zijn de producten van de verschillende merken voorzien van het EKO/GOTS-keurmerk. Ons eigen merk, Pure Coverz, is (nog) niet voorzien van dit keurmerk. Uiteraard werken we wel volgens de principes van het keurmerk. De stoffen die wij gebruiken zijn geproduceerd volgens de GOTS eisen en we gebruiken zo min mogelijk bijproducten.

Pure Coverz
Ons eigen merk, vervaardigd in eigen atelier. De stoffen die we hiervoor gebruiken zijn ontworpen door Harmony Art of Daisy Janie. Beide bedrijven ontwerpen prachtige stoffen die volledig voldoen aan het GOTS-keurmerk. Alle Pure Coverz producten worden in ons eigen Nederlandse atelier gemaakt. We produceren alleen na bestelling, op deze manier verspillen we geen stof aan maten die minder in trek zijn. En om geen nodeloos verpakkingsmateriaal te gebruiken, verpakken we onze spullen in een stoffen tasje gemaakt van stofrestanten. Dit alles zorgt wel voor een iets langere levertijd op onze artikelen, houdt rekening met maximaal twee weken. Heb je snel iets nodig, neem dan even contact met ons op via info@purecoverz.nl, dan kijken we wat er mogelijk is. Uiteraard behoort ook maatwerk tot de mogelijkheden. De kosten hiervoor worden eerlijk berekend, de hoeveelheid te gebruiken stof bepaalt de prijs, net zoals bij ons standaard assortiment.

Damai Organics
Damai is een Nederlands beddengoedbedrijf dat ook een mooie collectie met biologisch katoenen beddengoed in het assortiment heeft. Naast dekbedovertrekken bestaat het assortiment uit hoeslakens, top covers voor boxspring, lakens en losse kussenslopen, allemaal verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en dessins. De stof wordt geproduceerd in Turkije, de artikelen worden grotendeels in hun Nederlandse atelier vervaardigd en zijn voorzien van het EKO/GOTS-keurmerk. We bieden het volledige assortiment van Damai Organics aan, maar hebben niet alles in alle maten op voorraad liggen. Wel kunnen we alles bestellen. Bij elk artikel is aangegeven wat de levertijd bedraagt. Heb je snel iets nodig, neem dan even contact met ons op via info@purecoverz.nl. Ook bij Damai Organics is maatwerk mogelijk.

The Organic Company
Mooi biologisch katoenen keukentextiel naar Deens Design. Ruime theedoeken, ook met design boduursels, zachte handdoeken, keukenschorten en ovenhandschoenen. Prachtige kwaliteit en mooi design, daar staat the Organic Company garant voor.

Pure Kitchen Organic
De biologische lijn van het Canadese bedrijf Danica. Het (keuken)textiel is gemaakt van biologisch katoen, geproduceerd in India en is voorzien van het EKO/GOTS keurmerk.

Harmony Art
Veel van onze biologische katoen is ontworpen door Harmony Art. Harmony Art is een Amerikaans bedrijf dat biologische katoen en natuurdessins samen laat smelten tot schitterende stoffen van prachtige kwaliteit. De productie van deze katoen vindt plaats in India bij GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerde bedrijven. De kleuringen vinden zowel in India als in Amerika plaats, dit is per stof verschillend. Ook de kleuringen voldoen aan de GOTS voorwaarden. Sinds kort zijn deze bedrijven ook Fair Trade gecertificeerd, wat de cirkel helemaal rond maakt.

Het credo van Harmony is "Never doubt that a small group of thoughtful committed citizens can change the world.  Indeed, it is the only thing that ever has." (Margaret Mead) en daar sluiten we ons graag bij aan!

Daisy Janie
Daarnaast hebben we de biologische katoenen stoffen van Daisy Janie. Mooie poplin van een hoge kwaliteit met prachtige prints. De poplin is mooi soepel maar toch dicht geweven, een quilt kwaliteit, perfect voor kleding, hobby en huis. Alle stoffen van een collectie kunnen onderling gecombineerd worden, de kleuren matchen voortreffelijk. De stoffen zijn geproduceerd in India en GOTS gecertificeerd, dus van katoenproductie tot kleuring tot finish voldoet het aan de Global Organic Textile Standard. Daarnaast zijn de stoffen geproduceerd in een Fair Trade gecertificeerd bedrijf.

Bo Weevil
Een Nederlands bedrijf dat al vele jaren mooie kwaliteitsstoffen in Turkije laat produceren. Ze introduceerden indertijd het eerste biologisch katoenen T-shirt! Bo Weevil produceert voornamelijk stoffen in basic kleuren, maar af en toe kunnen we meeliften met een productie en zo een exclusieve rol stof bemachtigen. De stoffen worden volledig geproduceerd volgens het GOTS-keurmerk.